NOVOSTI 2020

Pozdravljeni.

Na voljo je nova spletna trgovina v3. Preverite tudi seznam uporabnih modulov za pohitritev poslovnih procesov ter povečanje prodaje izdelkov preko vaše spletne trgovine.

Prednosti nove spletne trgovine:

 • Sodobna
 • Hitrejša
 • Varnejša

Funkcionalnost:

 • Administracija prilagojena mobilnim napravam
 • 50+ načinov plačila (po povzetju, PayPal, kartično plačevanje ipd.)
 • 20 načinov dostave
 • Številni moduli
 • ipd.

Ponudba:

Nakup nove spletne trgovine priporočamo vsem lastnikom spletne trgovine v1 oz. tistim, katerim ste spletno trgovino naročili pred več, kot 3 leti. Podpora za spletno trgovino v1 se predvideva do konca leta 2020. Več informaciji.

Moduli

Na voljo so številni moduli, s katerimi lahko razširite funkcionalnost vaše spletne trgovine, zmanjšate porabljen čas ter povečate prodajo izdelkov.

Zanimivost:

Od aprila 2018 do marca 2019 je opravilo spletni nakup že 56% prebivalstva starih med 16 in 74 let. (Vir: Stat.si).

Za dodatne informacije smo Vam na voljo.

Predvidena življenska doba spletnih trgovin

Življenska doba spletnih trgovin B2C, B2B in B2D predstavlja obdobje do katerega se predvidevajo, da bodo na voljo moduli. Po izteku življenske dobe najverjetneje bodo moduli za določeno verzijo spletne trgovine odstranjeni iz prodaje. Predvidoma po izteku življenske dobe bodo spletne trgovine še vedno delovale!

Lastnikom spletnih trgovin v1 priporočamo, da preidejo na najnovejšo verzijo spletne trgovine.

Spletna trgovina Verzija Leto
B2C, B2B, B2D v1, brez do 2022
B2C, B2B, B2D v2 do 2026
B2C, B2B, B2D v3
Verzijo vaše spletne trgovine lahko preverite na uvodni strani navodil, katere ste prejeli ob nakupu.

Amazon Seller tudi za slovenska podjetja

Amazon Seller je na voljo tudi za podjetja iz Slovenije. Podjetja lahko izdelke prodajajo preko spletne trgovine Amazon, katera je poznana po celem svetu. Prednost je v tem, da poleg vaše spletne trgovine, izdelke ponujate preko dodatnega tržišča, katero je veliko okoli 50 milijonov uporabnikov.

V podjetju StudioFACA ponujamo številne rešitve povezane z Amazon Seller, kot tudi Amazon Vendor. Za dodatne informacije nas kontaktirajte.

GLAMI tudi v Sloveniji!

Posebno ponudbo za GLAMI.SI. GLAMI je iskalnik, ki se osredotoča na vse modne stile, oblačila in modne dodatke.

S pomočjo GLAMI naj bi povečali prodajo vaših izdelkov. Storitev se lahko primerja z Bolha oz. Ceneje. Specializirani so za oblačila, obutev in modne dodatke.

GLAMI v številkah:

 • 2.500 trgovin+, ki sodelujejo
 • 7+  milijonov modnih izdelkov – od torbic do obutev
 • 280.000 + naročil za e-trgovine vsak mesec
 • 5.5 + milijonov oboževalcev na družabnih omrežij
 • 15 držav kjer lahko vlagate, rastete in se širite.
 • 45+ milijonov mesečnih obiskovalcev in modnih ljubiteljev

Posebna ponudba velja do 12.07.2019.

Posebna ponudba vključuje:
– Brezplačen kredit v višini 50 € na GLAMI.si
– 50% popusta za modula izvoz za GLAMI in sledilna koda Glami piXel
– Brezplačna namestitev modulov

Poleg Slovenije je prisoten tudi v drugih državah, kot so Hrvaška, Češka, Nemčija, Francija, Slovaška, Madžarska, Rusija, Italija, Španija, Romunija, Grčija, Turčija, Ukrajina in Bolgarija.

Za dodatne informacije smo Vam na voljo.

Z letom 2019 se posodobitve za PHP 5 opuščajo

Obveščamo Vas, da bodo uradni razvijalci programskega jezika PHP z dnem 31.12.2018 opustili posodobitve za verzijo PHP 5.6 in s tem tudi mi opuščamo razvojno okolje na omenjeni verziji.

Vaša spletna stran najverjetneje temelji na programskem jeziku PHP. Predlagamo Vam, da pravočasno naročite nadgradnjo Vaše spletne strani, da bo kompatibilna z PHP verzijo 7 ter si zagotovite še naprej možnost posodobitev.


Vir: PHP

Več informacij o življenjski dobi programskega jezika PHP:
http://php.net/supported-versions.php

Prednosti PHP verzije 7:

 • izboljšana zmogljivost
 • hitrejše delovanje
 • manjša poraba pomnilnika
 • ipd.

V podjetju StudioFACA bomo v začetku leta 2019 opustili razvojno okoli PHP 5.x ter prešli na PHP 7.x. S tem bo potrebno zagotoviti, da so spletne strani kompatibilne z novo verzijo programskega jezika PHP, v kolikor boste želeli še naprej nadgrajevati spletne strani. V večini primerov spletne strani so že kompatibilne. V drugih primerih bi bilo potrebno narediti manjše spremembe, da se zagotovi kompatibilnost.

Pogosta vprašanja:

Zakaj naročiti kompatibilnost z verzijo 7?
Z nadgradnjo boste zagotovili, da bo vaša spletna stran še naprej kompatibilna z najnovejšo verzijo programskega jezika PHP. Nove verzije se posodabljajo z varnostmi popravki ipd.

Ali bo spletna stran še vedno delovala kljub temu, da ni kompatibilna?
Da. Spletna stran bo še vedno delovala. V kolikor bi jo radi želeli kasneje nadgraditi bi bilo potrebno zagotoviti kompatibilnost (odvisno od same nadgradnje).

Kolikšen je previden strošek?
V povprečju je potrebna 1 ura dela za spletno stran, da se zagotovi kompatibilnost.

Plačilni sistem Paywiser – plačilne kartice

Posebno ponudbo za nakup modula Paywiser za spletno trgovino. Modul Paywiser omogoča plačevanje preko plačilnih oz. kreditnih kartic (MasterCard, Visa, Visa Electron…).

Posebna ponudba vključuje modul PayWiser za vašo spletno trgovino v višini 190,00 €, brezplačno namestitev modula ter priključnino v višini 29,95 € pri Paywiserju. Vse to za samo 69,99 € / enkraten strošek (Prihranek: 149,96 €). Dodatna licenca še za eno spletno trgovino 20 € / enkraten strošek.

Posebna ponudba velja do konca septembra 2018.

Modul Paywiser je namenjen predvsem za tiste uporabnike, kateri bi želeli poleg obstoječih načinov plačil ponujati tudi plačevanje preko plačilnih oz. kreditnih kartic. Plačilni promet preko kartic zahteva davčno potrjevanje računov.

Prednost plačevanje preko plačilnih oz. kreditnih kartic je tudi v tem, da kupec plača naročeno blago v naprej ter se zmanjša možnost, da paket zavrnil.

Ali ste vedeli?
Od aprila 2016 do marca 2017 je opravilo spletni nakup že približno 46% prebivalstva starih med 16 in 74 let. (Vir: Stats.si)

Za dodatne informacije smo Vam na voljo.

StudioFACA Alert

Na voljo je nova storitev “StudioFACA Alert” preko, katere je možno avtomatsko preverjali ali strežniki, storitev oz. spletne strani deluje. V primeru, da storitve ne deluje se pošlje obvestilo preko elektronske pošte, SMS ali Pushover. Storitev je namenjena hitrejšemu reševanju morebitnih težav oz. izpadov.

Več informaciji:
http://www.studiofaca.si/studiofaca-alert/